Workshop "Doe Jij Wat Je Wil" was freaking fantastisch!

Het voelde als -18 en de thee was niet aan te slepen, maar wat hebben we een toffe avond gehad! Ik organiseerde mijn workshop “Doe Jij Wat Je Wil” in SPOT aan de Keizersgracht. Het was de eerste keer, ik heb 10 x gedacht dat ik het hele zooitje af zou blazen van de zenuwen, maar wat was het gaaf! We hebben het gehad over dromen, drijfveren en kwaliteiten. De drie componenten die ervoor zorgen dat jij een beeld hebt bij wat je wil, wat je belangrijk vindt en waar je goed in bent. Voeg dat samen in een personal summary en je hebt een prachtig beeld wat je kunt uitdragen naar de buitenwereld. De workshop bestond daarom ook uit 4 onderdelen:

Onderdeel 1: Dromen

In het eerste onderdeel ben ik met de deelneemsters ingegaan op wat de dromen zijn. Daarin ging het over wat je zou doen als je álles kunt, zonder enige beperkingen. Ik vind dit onderdeel zo belangrijk, omdat ik mensen wil uitdagen om groots te dromen. Durf je dat nog wel? In welke mate ben je in staat om de “ja, maar…” gedachte los te laten? Jouw ideaalplaatje zegt zoveel over wie jij bent en waar je naar toe wil.

Onderdeel 2: Drijfveren

Je drijfveren zijn die aspecten van je werk die je belangrijk vindt. Als jij op dit moment niet lekker in je baan zit, kan het zijn dat er tekort geschoten wordt in je drijfveren. Eén van mijn belangrijkste drijfveren is bijvoorbeeld eigen regelruimte. Als ik niet het gevoel heb dat ik eigen beslissingsvrijheid heb, dan haak ik af. In dit onderdeel ging ik daarom in op wat jouw ideale werkgever jou minimaal moet bieden.

Onderdeel 3: Kwaliteiten

Veel mensen die ik spreek vinden het lastig om hun eigen kwaliteiten te benoemen. Toch is het zo belangrijk om hierover nagedacht te hebben in het zoeken van een baan. Dit bepaalt namelijk ook of jij een baan leuk vindt of niet. Als je je kwaliteiten in kunt zetten en kunt verbeteren, haal je voldoening uit je werk en ben je aan het leren. Ik vind het belangrijk dat jij niet alleen je kwaliteit kunt benoemen, maar dat je het ook uit kunt leggen: waarom ben jij nou ergens zo goed in?

Onderdeel 4: De persoonlijke samenvatting

In het vierde onderdeel heb je nagedacht over de 3 essentiële onderdelen van de samenvatting: de droom (wat wil ik?), de drijfveren (wat vind ik belangrijk?) en je kwaliteiten (waar ben ik goed in?). Als je de zinnen: “Op mijn ideale werkdag…”, “Ik word het gelukkigst van…” en “mijn belangrijkste kwaliteit is….” aanvult, heb jij de perfecte basis voor een goede persoonlijke samenvatting.

Zo’n samenvatting helpt je ten eerste om voor jezelf in kaart te brengen welke kant je op wil gaan en ten tweede om dit te gaan integreren in de praktijk. Gebruik het op je LinkedIn, je cv, je sollicitatiebrief of als basis van je sollicitatiegesprek. Gebruik het om de overeenkomsten tussen jouw zoekplaatje en de vacatures die je ziet te vinden, want zo kom je uiteindelijk tot de beste match. En het belangrijkst vind ik dat jij uiteindelijk iets doet wat bij je past en waar je blij van wordt.

Wegens het enthousiasme, de aanvragen en het grote succes organiseer ik deze workshop volgende maand nog een keer!

Keep you posted!